Efterårsferie på Esrum Kloster - Smag på middelalderen

Mandag den 14. til fredag den 18. oktober 2019, kl. 10.16.
Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, Græsted


Hvad spiste en novice på klosteret, en bondesøn fra landet og en fornem adelsfrøken? Det får man svaret på i efterårsferien, hvor vi fyrer vi op under gryderne og omdanner de naturskønne områder til et autentisk middelalderkøkken, hvor man selv får fingre.
Lav middelaldermad fra forskellige samfundslag og få eget kokkebevis
I skolernes efterårsferie kan børn og andre sultne komme besøg i middelalderkøkkenet. Bondekonen fra landet, køkkenmesteren fra klosteret og borgens fornemme kok guider nysgerrige lærlinge, til selv at tilberede middelalderens retter. I Bondekøkkenet kan man lave grøn havregrød, i Klosterkøkkenet bage fladbrød med urter fra klosterhaven og i det fornemme Adelskøkken kan man eksperimentere med kostbare krydderier i forskelligt bagværk. Når man har været alle stationerne igennem, modtager man sit helt eget kokkebevis!

Novice, bondesøn eller adelsfrøken?
I aktivitetsrummet på Møllegården kan man desuden prøve at være novice, bondesøn eller adelsfrøken. Man kan lege sig ind i middelalderens verden ved at klæde sig ud, prøve kræfter med sværdkamp, skrive med fjer og blæk eller bygge en mur af munkesten.

Butik, café og naturlegeplads
Besøg klosterbutikken, der har masser af lækre efterårsvarer på hylderne. Nyd også en herlig frokost i Møllecaféens hyggelige omgivelser - naturligvis tilsat historiske urter fra Klosterhaven. Eller få vind i håret på Naturlegepladsen, hvor historien om middelalderens børn fortsætter
Pris: (Entré: Voksne og børn: 50)


Se mere om stedet