Vestlige Amerika og Midtvesten i autocamper

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.30-22.
Det gamle posthus, Gilleleje Stationsvej 6, Gilleleje


Per Christoffersen viser billeder og fortæller om sin første rejse i det vestlige Amerika og Midtvesten. Jeg har to gange rejst rundt i Amerika, første gang i 2015 (Canada og USA) og anden gang i 2018 (USA).
Begge rejser har været fulde af fantastiske naturoplevelser, hvor jeg har taget flere tusinde fotos undervejs (vi lavede en deal: du passer fortrinsvis kørslen og laver mad - jeg passerkameraet og notaterne).

Den første rejse bragte noget aldeles uventet med sig, idet jeg på hele rejsen havde en sær fornemmelse af, at Amerikas oprindelige folk var med overalt, ikke sådan fysisk, for der var uendelig få mennesker tilstede dér, hvor vi rejste. Det var bare en følelse, der fulgte med; de var til stede i græsset, i klipperne, i floderne - over det hele. Det varfor mig meget sært og særdeles fremmed at få en sådan spirituel følelse, for jeg ville inden den rejse ikke blinke med øjnene når jeg sagde, at jeg ikke lod mig lokke af religiøse følelser. Her måtte jeg konstatere, at der var noget der lignede. Hjemme igen begyndte jeg så at læse mig ind på, hvad det var for folk, der havde beboet de egne, jeg havde rejst i. Det blev til endnu en rejse. Først gennem en meter bøger og i 2018 endnu en meget spændende rejse til de vigtige historiske steder gennem de nordlige præriestater.

Dørene åbnes kl 19.00
Pris: (Entré: 60 kr)


Se mere om stedet