Sommer i Esrum | Middelalder for store og små

Søndag den 27. juni til søndag den 8. august 2021, kl. 10-20.
Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, Græsted


Sommerferie på Esrum Kloster er fuld af sjove, underfundige og lærerige oplevelser, som kan pirre nysgerrigheden hos børn og voksne.
I middelalderen var klostre også hospitaler, hvor munkene med stor lægekundskab helbredte syge med lægeplanter, urtemedicin og viden om stjernetegn og de fire elementer. Tør du lade dig indlægge på middelalderhospitalet - for sjov?. Munkenes lægekundskab

På Esrum Kloster kan du besøge klosterhaven med lægeplanter året rundt, men i sommer kan du også komme på hospitalet. Klostret har nemlig indrettet et middelalderhospital, inspireret af munkenes lægekundskab og viden om lægeplanter og urtemedicin. Hør om de fire elementer, og find ud af om du overvejende er ild, jord, vand eller luft. Urtemedicin og stjernetegn hænger nemlig sammen - kom og hør hvordan.

Blod, slim og sort galde - og stjernehimlen

Besøg "operationsstuen", hvor sår behandling foregår med hjemmelavede plastre. Prøv at lave dit eget afkog over bål til brug for slimløsning, og find ud af om du har for meget slim, blod, gul og sort galde! Bliv klogere på kropsvæsker og signaturlæren, og spis dig til et godt helbred i pandebrød med urter, bagt over bål. Endelig kan du lære om stjernetegnene og deres betydning for dit helbred - og børn kan tegne og male deres eget stjernetegn.

Lyslevende middelalder liv på klosterengen

Oplev middelalderen komme til live på klosterengen, hvor middelaldergrupper fra hele landet slår sig ned over sommeren med autentiske telte, tøj, håndarbejde, madlavning over bål, kampteknik m.m. Besøg lejrene og få en snak med beboerne, mens du indtager den helt særlige middelalderstemning.

Virtual Reality, udstillinger og naturlegeplads

Besøg den helt nye udstilling "Magt i himlens navn," hvor du ved hjælp af VR kan vandre rundt i det oprindeligt kæmpestore cistercienserkloster, for til sidst at stige til himmels og se det ovenfra. Under klosterkælderens smukke hvælvinger kan du nyde et glas friskskænket klosterøl, økologisk most eller et stykke kage, og er du blevet rigtig sulten byder Møllecaféen på sommerlig frokost inde og ude. Glem ikke den gode naturlegeplads, hvor det også er muligt at spise medbragt mad ved borde og bænke under tag.

Kom på daglig rundvisning

Hver dag kl. 13 kan du komme på rundvisning på klostrets område og få mere at vide om det spændende historiske sted. Mød op ved klostermodellen i gården - tilmelding er ikke nødvendig. Rundvisningen varer ca. 30 min. og er gratis med entrébillet.

Praktiske oplysninger

Hvad: Sommer i Esrum - middelalderdage for store og små
Hvor: Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, Esrum, 3230 Græsted
Hvornår: Fra d. 27. juni til d. 7. august 2021
Åbningstider: tirsdag - søndag kl. 10 - 20. NB! Sommer aktiviteterne slutter kl. 16.00
Pris: Regeringens sommerpakke giver halv pris på entré.
  • Voksne: 40,- (normalpris 85,-)
  • Børn mellem 3-18 år: 25,- (normalpris 50,-)
  • Børn under 3 år: gratis adgang


Book billet: Book billet her eller køb den i døren. Billetten giver adgang til alle aktiviteter og udstillinger.

Kontakt: kloster@esrum.dk / +45 4836 0400


Se mere om stedet